Visok stupanj sigurnosti
Arocs

Visok stupanj sigurnosti

Inovativni sustavi pomoći – za povećanje sigurnosti vožnje.

Siguran dolazak na odredište – inovativni sustavi pomoći za povećanje sigurnosti u vožnji, poput serijski ugrađenog sustava Active Brake Assist 5287, 285, 3021, aktivno pridonose rasterećenju vozača, čuvaju vozilo i teret te povećavaju učinkovitost. U svakoj vožnji.

Teretna vozila koja su veoma sigurna ne predstavljaju samo veliki napredak za sve sudionike u prometu, nego su i učinkovitija jer rjeđe imaju stanke u radu zbog nesreće i podupiru te rasterećuju vozača. Stoga smo svoje iskustvo od preko 45 godina utkali u razvoj inovativnog sustava pomoći.

Pregled prednosti.

  • Opsežna serijska sigurnosna oprema uklj. Active Brake Assist 5287, 285, 3021, sustav pomoći za regulaciju stabilnosti, sustav pomoći pri zadržavanju vozne trake287, 3020 i sustav pomoći za rano prepoznavanje umora vozača65, 287
  • Sustav pomoći za održavanje razmaka98, 287 s funkcijom Stop-and-go, Sideguard Assist248, 2020, 287/Active Sideguard Assist248, 287, sustav pomoći za prometne znakove256, 287, elektronička parkirna kočnica, sustav pomoći za regulaciju stabilnosti prikolice245, 246, 287
  • MirrorCam1, 271, 287 za poboljšanu vidljivost i veću sigurnost
  • Dodatna sigurnost zahvaljujući automatskim LED svjetlima za dnevnu vožnju, prednjim LED svjetlima1, LED stražnjim svjetlima1, dugim/kratkim svjetlima/pokazivačima smjera1, svjetlima za maglu1 i Follow-me-Home svjetlima
Content Arocs mirrorcam

Dostupno za Arocs.

Arocs je opremljen poboljšanom, aerodinamički razvijenom kamerom MirrorCam1, 271, 287. U usporedbi s klasičnim retrovizorima može uštedjeti do 1,3 % goriva i omogućiti bolju preglednost u području A stupova, te stražnjeg dijela – osobito pri slabijoj vidljivosti. Usto MirrorCam1, 271, 287 digitalnim pomicanjem slike prilikom manevriranja, skretanja i prestrojavanja omogućuje da relevantno područje uvijek ostane u vozačevu vidnom polju.

Sustav kamera sastoji se od dvije kamere visoke razlučivosti koje su montirane na krovni okvir i mogu se sklopiti. Njihove se slike prenose na dva zaslona u boji veličine 15,2'' odnosno 38,6 cm u području A stupa. Za bolju procjenu stanja u prometu iza vozila prilikom ulaska ili izlaska iz vozne trake te prilikom skretanja vozač ima potporu zahvaljujući prikazu pomoćnih linija ili linija udaljenosti u boji na odgovarajućem zaslonu, čim aktivira pokazivač smjera i poveća brzinu iznad 30 kilometara na sat. Prikaz upozorenja kod velikih kuteva pregiba nudi dodatnu potporu prilikom manevriranja.

Novi sustav pomoći podržava vozača prilikom uočavanja određenih prometnih znakova u stvarnom vremenu, prikazuje mu do dva znaka u kombiniranom instrumentu i tako povećava sigurnost u vožnji. Osim toga, vozaču daje informacije – na primjer u slučaju prekoračenja brzine.

Osim ograničenja brzine, zabrane pretjecanja i prestanka tih ograničenja, sustav pomoći za prometne znakove uočava i znakove upozorenja i zabrane prometa teretnih vozila.

Content verkehrszeichenassistent

Sustav pomoći u povoljnim uvjetima uočava određene prometne znakove u stvarnom vremenu, prikazuje dva najvažnija u kombiniranom instrumentu i tako može pridonijeti sigurnosti i komforu u vožnji.

Peta generacija sustava podržava vozača na način da u optimalnim uvjetima u granicama mogućnosti sustava može zakočiti punom snagom kad je riječ o nepokretnim i pokretnim objektima te djelomično ili punom snagom kad je riječ o pješacima u pokretu, čime može smanjiti ili u potpunosti spriječiti nesreće.

Content greater safety 02

Najnovija generacija aktivnog sustava pomoći pri kočenju može još bolje pridonijeti izbjegavanju nesreća.

Dostupno za Arocs.

Oprema može varirati ovisno o odabranom tipu vozila i konfiguraciji.

Na vrh